Skoči na menu Skoči na sadržaj
Lijepa slika u zaglavlju

Današnji datum:  15. kolovoza 2022.

 

Časne sestre

28. siječnja 2009.
......................

S. Bernarda (Sarajka) Tokić

Tokic_s_BernardaRođena je 1943. godine u Garevcu. Osmogodišnje školovanje završila je u Modriči. God. 1960. ušla je u družbu sestara Služavki Maloga Isusa u Zagrebu. Kao sestra služila je u Bos. Brodu, župi Radunice i Sarajevskoj bogosloviji odakle odlazi u Njemačku i pristupa zajednici sestara Služavki Kristovih. Radila je u nekoliko staračkih domova u Njemačkoj te u sestarskoj kući u Slavonskom Brodu. Preminula je 21. srpnja 2015. u Sl. Brodu.

 

S. Marinela (Slavica) Andrić

Andric_s_MarinelaRođena je 1948. godine u Garevcu. Osmogodišnje školovanje završila je u Modriči. God. 1964. ušla je u zajednicu časnih sestara Služavki Maloga Isusa u Zagrebu gdje upisuje Srednju medicinsku školu. Poslije položenih prvih redovničkih zavjeta, Družba je šalje na službu u Titograd, u Medicinski centar, odjel onkologija. Nakon šest godina odlazi u Njemačku, gdje radi u staračkom domu. U tome je vremenu pristupila novoutemeljenoj zajednici sestara Služavki Kristovih. Godine 1978. vraća se u Domovinu, u Slavonski Brod gdje je u bolnici našla novo radno mjesto. Odlaskom u mirovinu s. Marinela se uz samostanske dužnosti, brine za bolesne i siromašne u župi Sv. Josipa Radnika u Sl. Brodu.

 

S. Kaja Perić

Peric_Kaja1Rođena je u Garevcu 1952. godine od oca Marka i majke rođ. Lozić. Prva četiri razreda osnovne škole završila je u Garevcu, a druga četiri u Modriči. God. 1968. stupila je u samostan sestara milosrdnica u Untermarchtal. Završila je školu za odgoj dijetnih kuharica za bolnice. God. 1982. odlazi u Tanzaniju u biskupiju Mbinga-Songea gdje u srednjoj školi predaje engleski i matematiku.