Skoči na menu Skoči na sadržaj
Lijepa slika u zaglavlju

Današnji datum:  16. listopada 2021.

 

Redovnik i umjetnik

16. svibnja 2008.
U atelju kod časnog brata Zdenka Vidovića na Jordanovcu u Zagrebu

Na Jordanovcu 110. u Zagrebu živi i radi skromni Kristov sluga, časni brat i umjetnik Zdenko Vidović rodom iz Travnika. Budući da je njegova sestra Zdenka udata za Garevljanina Markicu Peraka (sina Mate Peraka-Perkušića) koji žive nedaleko od Velike Gorice, i koja mu već nekoliko godine svaki dan pomaže u njegovom ateljeu, bio je povod da smo ih posjetili u ateljeu.

Brat Zdenko je rođen pod Vlašićem 1972. god., završio je Srednju umjetničku školu u Sarajevu, smjer kiparstvo. God. 1991. dolazi u Zagreb na Akademiju likovnih umjetnosti. Pet godina kasnije ulazi u novicijat Družbe Isusove u Split gdje ostaje pune dvije godine. Potom slijedi studij filozofije i religijske kulture na Jordanovcu, a onda devetomjesečni boravak u Rimu (2002./2003.) Po povratku u Zagreb uredio si je atelje u prizemlju Isusovačke kuće na Jordanovcu gdje trenutačno radi mozaik Krista sudca za njihovu crkvu. Brat Zdenko ima iza sebe već nekoliko značajnih umjetničkih ostvarenje od kojih su i dva mozaika u dvije rimske crkve.

Sestra Zdenka mu neumorno pomaže u radu već tri godine; priprema i slaže kamenčiće raznih boja u mozaik. I sama posjeduje umjetnički talent što nam je pokazala na jednom Gospinom mozaiku kojega je nedavno počela slagati.

Zdenko-Vidovic

 

umjetnici