Skoči na menu Skoči na sadržaj
Lijepa slika u zaglavlju

Današnji datum:  15. kolovoza 2022.

 

40 godina poduzetništva obitelji Spajić

18. studenoga 2009.
.......................

Nedavno je u restorani Odranski ribič u Čičkoj Poljani kod Velike Gorice (Hrvatska) obilježena 40. obljetnica poduzetništva garevačke obitelji Spajić koju je započeo Perija, a tu je ljubav prema graditeljstvu prenio i na svoju obitelj. Perijin sin Vlado, poznati velikogorički poduzetnik, priredio je proslavu i za tu je prigodu izdao ukusnoopremljenu monografiju pod naslovom „40 godina poduzetništva obitelji Spajić. 1969.-2009.“ Monografija donosi na 64 stranice kratki uvod i životopis Perije Spajića i  lijepi broj fotografija raznih objekata koje je Perija sazidao. Treći dio monografije sadrži u riječi i slici kronološke podatke graditeljstva obitelji Spajić, potom su donesene fotografije iz obiteljskog albuma, te zaključak i kratku biografiju priređivača.

Poduzetnistvo_o_Spajic

Na početku proslave je sve nazočne goste pozdravio Vlado, ocrtavši u kratkom govoru graditeljstke pothvate svoje obitelji, a onda se nekoliko gostiju, kojima je Perija zidao zgrade, kratko osvrnulo na vrijeme gradnje i suradnju s njim.

Uz nekadašnje poslovne partnere obitelji, za slavljeničkim stolom su se našli i zidari s kojima je pokojni Perija radio, od kojih su većina bili Garevljani. Proslavi su se odazvali i prijatelji i poznanici obitelji, među njima lijepi broj Garevljana. Goste su zabavljali domaći tamburaši, a na koncu proslave je svima bila uručena prigodna monografije ove garevačke poduzetničke obitelji.