Skoči na menu Skoči na sadržaj
Lijepa slika u zaglavlju

Današnji datum:  28. studenoga 2020.

 

Razgovor o proslavi značajnih obljetnica

19. listopada 2011.
U subotu 15. listopada upriličen je sastanak Garevljana u Župnom dvoru u Garevcu, a povodom oblježavanja dviju značajnih obljetnica koje padaju idiće godine

Na poziv Garevačkog župnik vlč. Filipa Brajinovića i Mjesnog odbora upriličen je u subotu 15. listopada o. god. sastanak nekolicine Garevljana u Župnom dvoru u Garevcu, a povodom obilježavanja dviju značajnih obljetnica koje padaju iduće godine: prvog pisanog spomena Garevca prije 250 godina i 100tog rođendana prvog garevačkog župnika Mije Thona. Sastanku se odazvalo 14 osoba koje žive u Bosni i Hrvatskoj: župnik Filip Brajinović, Anto Burić, Marko Cvitkušić i Vlado Jagustin - garevački svećenici, Petar Gagulić, Niko Stanušić, Vlado Spajić, Zdravko Tokić, Anto Fuglinski, Pero Ikač, Ivo Spajić, Vlado Lozić, Ivan Marić i Dijana Kovač.

Na početku sastanka sve je nazočne pozdravio župnik Filip obavijestivši ih ukratko o novim zvonima za crkveni toranj, rekavši da se za treće, koje je i najskuplje, traže donatoru. Potom je uslijedio razgovor o predstojećim obljetnicama, o crkvenom i kulturnozabavnom načinu njihova obilježavanja, o datumu, planu i programu slavlja.

Nakon jednosatnog i pomalo rastrganog razgovora, došlo se do zaključka da bi proslava trebala trajati nekoliko dana u tjednu oko blagdana Sv. Ilije, a glavna slavlje bi bilo u subotu poslije Ilindana. Odbor za proslavu će se pozabaviti svim tim prijedlozima, a već će se o svemu tome moći konkretnije razgovarati na sljedećem sastanku koji je zakazan za 26. studenog ove god.

obljetnica2012