Skoči na menu Skoči na sadržaj
Lijepa slika u zaglavlju

Današnji datum:  13. kolovoza 2022.

 

Srebreni misijski jubillej

8. listopada 2008.
Sestra Kaja Perić 25 godina u misijama

Peric_Kaja1Već 26-tu godinu djeluje u misijama u afričkoj državi Tanzaniji sestra Kaja Perić iz Garevca. Rođena je u Garevcu 1952. godine od oca Marka i majke rođ. Lozić. Prva četiri razreda osnovne škole završila je u Garevcu, a druga četiri u Modriči. God. 1968. odlazi s grupom djevojaka iz sela modričke župe u Njemačku sestrama milosrdnicama u Untermarchtal. Jedina je od 35 djevojaka koje su s njom otišle u samostan izabrala redovničko zvanje. Završila je školu za odgoj dijetnih kuharica za bolnice. God. 1982. odlazi u Tanzaniju u biskupiju Mbinga-Songea gdje radi kao odgojiteljica u srednjoj školi i odgojiteljica kandidatica. U školi predaje engleski i matematiku, a u samostanu obavlja sve potrebne poslove u vrtu i kući, a uz to je zadužena za odgoj budućih časnih sestara.

Sestra Kaja živi u samostanu sa osam sestara iz Njemačke, koje su liječnice ili profesorice te preko stotinjak domaćih sestara.

Sestri Kaji čestitamo, s malim zakašnjenjem, srebreni misijski jubilej, i molimo Gospodina da joj udijeli milost da još dugo godina može sijati sjeme njegove poruke spasenja tamo gdje je Providnost pošalje.